Verhuizen met hypotheek op je 80ste? Dat kan!1 min read

Regelmatig krijgen wij van gepensioneerden te horen dat zijn op hun 70ste, 80ste of zelfs 90ste niet meer een hypotheek kunnen krijgen. Ik heb deze vraag dan ook gesteld aan Bas Wassenberg*, eigenaar van Bèta Financiële Diensten uit Haarlem.

Zijn antwoord is helder en duidelijk: Dit is pertinent onjuist. Bij het verstrekken van een hypotheek kijkt een bank niet naar de leeftijd, maar vooral naar de bestendigheid van het inkomen en de (over)waarde van de woning.

Ben je al gepensioneerd, dan is je inkomen juist zeer bestendig. Je inkomen kan bijvoorbeeld niet meer terugvallen als gevolg van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. En omdat je al met pensioen bent, is deze inkomensterugval ook niet meer van toepassing. Je (pensioen)inkomen is daarom veel bestendiger dan het inkomen van iemand in loondienst of het inkomen van een ondernemer.

Verder kijken geldgevers naar het risico van de hypotheek t.o.v. de waarde van de woning. Waar starters vaak 100% van de woningwaarde nodig hebben, is dit bij senioren vaak veel minder.

Overbrugging nodig?

Tot slot gaf Bas mij nog de volgende tip. Bij verhuizen is er bijna altijd een overbruggingskrediet nodig. Ook hier krijgen wij vaak veel vragen over. Hoe dit exact werkt legt Bas graag aan jullie uit.

Michiel van Maanen

—————————-

* Bas Wassenberg is eigenaar van Bèta Financiële Diensten. Bèta ontvangt geen enkele provisie van geldgevers is daarmee een volledig onafhankelijk advieskantoor. Indien u via Bèta uw hypotheek regelt betaalt u geen afsluitkosten aan uw bank. Bèta is gevestigd aan de Zijlweg 61 in Haarlem. Het eerste (kennismakings)gesprek is altijd op kosten van Bèta, vertrouwelijk en vrijblijvend.

Verhuizen-hypoyheek-pensioen

Kennismaking

Beoordeeld met een:

9,3

Reviews

Alle beoordelingen afkomstig
van www.funda.nl