Over ons

MICHIEL VAN MAANEN MAKELAARDIJ
AL JAREN EEN BEGRIP IN DE REGIO

Elke woning vraagt om een eigen benadering, elke cliënt om unieke aandacht. Een routine wordt het nooit, maar dat is juist wat het vak zo mooi maakt.

VIDEO: OVER ONS

Ons verhaal

Ik ben gestart als assurantieadviseur in een kantoor waar ook een makelaar was gevestigd. En om eerlijk te zijn, het makelaarsvak leek mij veel leuker. Het contact met mensen, de afwisseling, de spanning tijdens het onderhandelen, de blijdschap van een cliënt bij het rond krijgen van de deal. In 1994 ben ik gaan werken als assistent-makelaar. In de avonduren volgde ik de opleiding ‘makelaardij’ met in 1999 mijn diploma als resultaat.

Mijn enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat ook mijn vrouw Monique koos voor een baan in de makelaardij. Dynamisch en vol plannen, wilden wij met de tijd mee en besloten daarom in 2001 de stap naar zelfstandigheid te wagen. Voor ons dé manier om onze filosofie, waarin we de klant centraal stellen, echt uit te kunnen dragen. We vonden een geschikt kantoor op het kruispunt van Zuid-Kennemerland, de Duin- en Bollenstreek en de Haarlemmermeer.

Drie regio’s met elk hun bijzondere kenmerken en uitdagingen, in woningaanbod variërend van startersappartementen tot vrijstaande villa’s, van monumentale panden tot nieuwbouwprojecten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? U bent van harte welkom op onze locatie aan de Meerweg 1 te Bennebroek.

Onze klant centraal stellen.
Dat is onze filosofie.

mvm-makelaardij-woning-kopen-verkopen-haarlem-bennebroek-hillegom-hoofddorp-team

Onze filosofie

De filosofie van toen is niet veranderd. Sterker nog, ik denk dat we deze in de loop der jaren juist nog meer zijn gaan uitdragen. Mede door het team dat wij ondertussen om ons heen hebben gevormd, waarin iedereen dezelfde hoge mate van cliënt- en servicegerichtheid uitdraagt. Dat bindt ons.

We kennen de markt voor ieder woontype en de waarde van woningen als geen ander. We kennen de cliënt. We kennen elkaar, vullen elkaar aan en kunnen blind op elkaar varen. De passie en de oprechte betrokkenheid van ons team, daar kan ik alleen maar vol trots naar kijken.

Met onze jarenlange ervaring weten we wat er komt kijken bij de aan- of verkoop van een woning. Toch is iedere dag, iedere situatie weer anders. Elke woning vraagt om een eigen benadering, elke cliënt om unieke aandacht. Inleven, matchen, mensen bewust maken van de hobbels, negatieve argumenten omzetten in positieve, samen zoeken naar hoe je de woning beter verkoopbaar kunt maken… Een routine wordt het nooit, maar dat is juist wat het vak zo mooi maakt.

Een huis kopen of verkopen doe je niet zomaar even. Dat weten we bij Michiel van Maanen Makelaardij maar al te goed. Het is een proces waar emotie, geld en soms lastige keuzes om de hoek komen kijken. Wij helpen u daarbij. Gekscherend worden we wel ‘emo-makelaar’ genoemd. Ik zie dat als een heel groot compliment!

MICHIEL VAN MAANEN

Makelaar Taxateur sinds 1999,
oprichter (2001) van Michiel van Maanen Makelaardij

over-ons-michiel-van-maanen-mvm-makelaardij-bennebroek-kennemerland-2021-michel

‘U kijkt of u het huis leuk vindt, ik zorg voor de rest. Zelfs als dat buiten kantoortijden is. Want zeg nou zelf, de stand van de avondzon of de eventuele overlast van de kroeg op de hoek is niet tussen 9 en 5 te meten.’

MONIQUE VAN MAANEN-HOKKELING

Assistent Makelaar (ARMT) – Nieuwbouw en bestaande bouw sinds 1996, oprichter (2001) van Michiel van Maanen Makelaardij

over-ons-michiel-van-maanen-mvm-makelaardij-bennebroek-kennemerland-2021-monique-maanen

‘Er is geen verschil in cliënten. Iedereen krijgt van mij unieke aandacht, ik loop voor iedereen even hard.‘

EVELINE RHEE

Kandidaat makelaar in opleiding (ARMT) sinds 2017, bij Michiel van Maanen Makelaardij sinds 2021

over-ons-michiel-van-maanen-mvm-makelaardij-bennebroek-kennemerland-2021-eveline

SHELLEY BUITENHUIS-DIRKS

Assistent Makelaar (ARMT) sinds 2007,
bij Michiel van Maanen Makelaardij sinds 2006

over-ons-michiel-van-maanen-mvm-makelaardij-bennebroek-kennemerland-2021-shelly

‘Op de automatische piloot werken? Nee, dat is niet mijn stijl. Elk huis heeft zijn eigen verhaal, iedere cliënt verdient een eigen aanpak. Dat houdt het werk voor mij ook levendig.‘

Monique Tegelaar-Smolenaars

Commerciële binnendienst medewerker,
bij Michiel van Maanen Makelaardij sinds 2016

over-ons-michiel-van-maanen-mvm-makelaardij-bennebroek-kennemerland-2021-monique-tegelaar

‘De duizendpoot van het kantoor. Als ondersteuning van alle collega’s neem ik zoveel mogelijk uit handen. Het voordeel is dat mijn collega’s u alle aandacht kunnen geven.’

MVM Makelaardij