Is het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk?1 min read

Vorige week stelde ik Bas Wassenberg* de vraag of het mogelijk is om te verhuizen als je met pensioen bent. Het blijkt dat er toch wel meer vragen zijn over hypotheken. Daarom stelde is deze week de vraag of je een aflossingsvrije hypotheek kan afsluiten of meenemen?

Bas zijn antwoord was zeer helder: Het is een groot misverstand dat er wordt aangenomen dat een aflossingsvrije hypotheek niet meer mogelijk is. Dit is onjuist. Tot 50% van de waarde van de woning is het nog steeds mogelijk een aflossingsvrije hypotheek te sluiten. Had je voor 2013 al een hypotheek dan is ook bij een aflossingsvrije hypotheek de rente aftrekbaar tot aan het bedrag dat je eind 2012 aan hypotheek had. Informeer naar de fiscale spelregels.

Heb je op dit moment een hypotheek met een mooie lage rente, dan is het meestal mogelijk deze rente mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Informeer bij Bas (kosteloos) aan welke voorwaarden je moet voldoen om je rente mee te kunnen nemen.

Michiel van Maanen

* Bas Wassenberg is eigenaar van Bèta Financiële Diensten. Bèta ontvangt geen enkele provisie van geldgevers is daarmee een volledig onafhankelijk advieskantoor. Indien u via Bèta uw hypotheek regelt betaalt u geen afsluitkosten aan uw bank. Bèta is gevestigd aan de Zijlweg 61 in Haarlem. Het eerste (kennismakings)gesprek is altijd op kosten van Bèta, vertrouwelijk en vrijblijvend.

hypotheek-aflossingsvrij

Kennismaking

Beoordeeld met een:

9,3

Reviews

Alle beoordelingen afkomstig
van www.funda.nl