Enkele tips voor een beter energielabel!1 min read

Tegenwoordig vinden woningeigenaren het steeds belangrijker dat de woning een goed energielabel heeft. Het bespaart maandelijkse energiekosten en potentiële kopers houden er rekening mee bij de aankoopbeslissing. Veel woningen verliezen tot 30% van hun warmte door slecht tot nauwelijks geïsoleerde daken. Daarnaast zorgen niet goed geïsoleerde spouwmuren, vloeren en ramen eveneens voor grote warmteverliezen Gelukkig zijn er veel manieren waarop je jouw woning kunt verduurzamen. In dit blog staan enkele tips!

Laat je huis isoleren!

Duurzaam wonen begint bij goede isolatie. Je kunt bepaalde ingrepen zelf heel goed toepassen zoals het plaatsen van een tochtstrip, het aanbrengen van radiatorfolie en het dak van binnenuit isoleren. Controleer daarnaast of je de muren kunt isoleren. Niet elke spouwmuur is geschikt voor isolatie.

Laat zonnepanelen installeren!

Mocht je over de middelen beschikken, dan zijn zonnepanelen een grote besparing op jouw energie nota. Door het installeren van zonnepanelen wek je op een duurzame manier energie op. Je verdient de zonnepanelen zeker terug! Het scheelt namelijk niet alleen maandelijkse kosten, maar huizen met zonnepanelen zijn over het algemeen meer geld waard. Daarnaast zijn de energieprijzen momenteel hoog, waardoor je de investering sneller terugverdient.

Let op: Bij verduurzaming is in sommige gevallen subsidie mogelijk. Voor meer info kijk op: https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/ of https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde

Tips-beter-energielabel

Kennismaking

Beoordeeld met een:

9,3

Reviews

Alle beoordelingen afkomstig
van www.funda.nl