De kracht van online marketing bij de verkoop van je woning!1 min read

Een belangrijk aspect bij het verkopen van jouw woning is online marketing. Door online marketing te gebruiken bereik je een grote groep mensen die mogelijk jouw woning willen kopen. In dit blog leggen wij uit wat de voordelen zijn van online marketing bij de verkoop van jouw woning.

 

De juiste doelgroep bereiken!

Bij offline marketing, zoals adverteren in de krant of langs de weg, weet je nooit precies welke doelgroep je bereikt. Het voordeel van online marketing is dat je deze doelgroep zelf kunt bepalen. Hiernaast is het bij offline marketing vaak het geval dat je een te grote doelgroep bereikt. Online marketing biedt de mogelijkheid om te focussen op een kleine groep mensen die perfect aansluit bij je doelgroep.

 

Geïnteresseerden kunnen direct actie ondernemen!

Online marketingcampagnes bevatten in de meeste gevallen call to actions. Een call to action is een element dat geïnteresseerde overzet tot actie. Dit kan bijvoorbeeld een knop zijn in een advertentie, of een zin aan het einde van een bericht. Bijvoorbeeld ‘Wil jij meer weten over deze woning? Bekijk het via deze link.’ Dit geeft je als verkopende partij de mogelijkheid om de kans op conversie te vergroten.

Naast dat online marketing zorgt voor een goede segmentering, zijn de kosten relatief laag. Je betaalt in veel gevallen voor het aantal weergaven, of het aantal kliks. Het bepalen van een juiste strategie is een ingewikkeld proces. Een verkoopmakelaar heeft veel ervaring met dit proces en kan je hierbij adviseren!

 

Zichtbaar op meerdere kanalen

Het is bij het verkopen van een woning erg waardevol om zichtbaar te zijn op meerdere kanalen. Het gebruik van socialmediakanalen is hierbij tegenwoordig cruciaal. Een groot voordeel van het samenwerken met een makelaar is dat Michiel van Maanen Makelaardij beschikt over socialmediakanalen met veel bereik, waar precies de juiste doelgroep zich bevindt. Hoe meer kanalen, hoe groter het bereik. Daarnaast is het hebben van aantrekkelijke foto’s van de woning ook erg belangrijk. Dit zorgt direct voor een goede eerste indruk en hierdoor is de kans dat mensen de woning komen bezichtigen groter.

Naast de socialmediakanalen van Michiel van Maanen Makelaardij kun jij natuurlijk ook jouw eigen social media inzetten voor het vergroten van het bereik van jouw woning. Je kunt de advertentie van de woning op deze kanalen plaatsen en vrienden & familie aansporen om dit ook te doen.

 

Ben je op zoek naar een ervaren aankoop- óf verkoopmakelaar? Neem dan contact met ons op!

Kennismaking

Beoordeeld met een:

9,3

Reviews

Alle beoordelingen afkomstig
van www.funda.nl