Overveen

Prins Hendriklaan 121

Overveen

Prins Hendriklaan 121

Verkocht onder voorbehoud
€ 895.000 k.k.
icon-area
Woonoppervlakte 147 m2
icon-bed
Slaapkamers 4
icon-bath
Kamers 5
Perceel oppervlakte 207 m2
icon-ptype
Type Hoekwoning

Gegevens

In het geliefde Overveen, vrijwel op de grens van Haarlem, ligt deze leuke karakteristieke hoekwoning gebouwd in 1932.

De woning is recent verbouwd met behoud van originele details en wordt verder casco opgeleverd.
Hieronder een opsomming van de reeds uitgevoerde werkzaamheden;
* Buiten schilderwerk
* Nieuw pannendak, lood vervangen en nieuwe zinken hemelwaterafvoer
* Schuur voorzien van nieuw pannendak en zinken goten en hemelwaterafvoer
* De riolering is vernieuwd van de erfgrens tot aan de standleiding
* Nieuwe CV ketel, leidingen en radiatoren
* De waterleidingen zijn vernieuwd
* Nieuwe meterkast voor elektra en basis installatie aangelegd
* Alle wanden en plafonds zijn gestuukt
* Grote dakkapel geplaatst op de 2e verdieping
* Deels nieuwe kozijnen en deels nieuwe ramen met HR++ glas

Daarnaast is er ook veel geïnvesteerd in het verduurzamen van de woning. Zo is de houten begane grond vloer voorzien van een extra geïsoleerde vloer en is het dak en zijn de spouwmuren geïsoleerd. Op een enkel raam na, bij de voordeur, zijn alle ramen voorzien van HR++ glas en beschikt het glas-in-lood over voorzetramen. Op dit moment heeft de eigenaar een nieuw energielabel aangevraagd.

Zoals je kunt lezen zit de woning goed in zijn jas. Je dient alleen zelf de keuken, toilet en badkamer te (laten) plaatsen en daarnaast de vloerafwerking en het binnenschilderwerk. Alle aansluitingen voor keuken en sanitair zijn al wel aanwezig.

De Prins Hendriklaan 121 is een heerlijk gezinshuis met veel charme en karakter. De woning telt een woonoppervlakte van 147m2 en heeft een goede lichtinval. De voortuin ligt op het zuidwesten. De woonkamer-en-suite beschikt over een erker aan de voorzijde, originele vaste kasten en heeft aan de achterzijde openslaande deuren naar de achtertuin (10m NO).
De 1e verdieping is ingedeeld in 3 slaapkamers en een (casco) badkamer. Op de 2e verdieping word je verrast door de grote ruimte met een mooie nokhoogte van 3.8 meter en de spantconstructie nog in zicht. De entresol met cv ketel leent zich perfect voor opbergruimte.

Ligging:
Overveen is zeer centraal gelegen en heeft een dorps karakter. Hier wonen veel (jonge) gezinnen waar kinderen nog onbedwongen op straat en op de omliggende veldjes spelen. Voor kinderen is dit een fantastische omgeving om op te groeien.
In de directe omgeving vind je de gezellige dorpskern van Overveen, met diverse winkels en restaurants. Het NS-station heeft een rechtstreekse verbinding naar Zandvoort, Haarlem en Amsterdam .Basis- en middelbare scholen zijn op korte fietsafstand bereikbaar. Het gezellige stadshart van Haarlem, het strand en de duinen van Bloemendaal/Zandvoort, natuurgebieden/buitenplaatsen w.o. het Nationaal Park Kennemerduinen waar je een heerlijke dag aan het Wed kunt beleven liggen zeer nabij. Daarnaast zijn de uitvalswegen naar o.a. Amsterdam, Leiden en Den Haag makkelijk bereikbaar.

Indeling:
Parterre (57.35m2):
voortuin met een achterom naar de achtertuin, entree, vestibule voorzien van een granitovloer, groepenkast en taats deuren naar de hal met verdiepte trapkast en toiletruimte (casco), woonkamer-en-suite (35m2) met erker, vaste kasten, openslaande deuren naar de achtertuin en open keukenruimte (6m2, casco).

1e etage (49.08m2):
overloop, kleine slaapkamer (5m2) aan de voorzijde, ruime slaapkamer (17m2) aan de voorzijde met erker met glas-in-lood en vaste kast, ruime slaapkamer (13m2) aan de achterzijde met vaste kasten en openslaande deuren naar het balkon, welke over de volle breedte van de woning ligt, badkamer met aansluiting voor een inloopdouche, toilet en dubbele wastafel.

2e etage: (40.81.m2):
ruime zolderkamer met grote dakkapel en entresol met CV ketel. Deze etage leent zich perfect voor een indeling in 2 slaapkamers en een 2de badkamer.

Bijzonderheden:
* Van de prinshendriklaan121 is een unieke woningwebsite beschikbaar waar je de brochure en relevante documenten kunt downloaden
* Bouwjaar 1932, mooie originele details behouden gebleven, zoals glas-in-lood, (woon)kamer-en-suite, paneeldeuren en granitovloer
* Recent verbouwd en wordt casco opgeleverd
* Aansluitingen in keuken, toilet en badkamer zijn reeds aanwezig
* Woonoppervlakte 147m2 (meetrapport aanwezig). Eigen grond 207m2
* Nieuw energielabel aangevraagd
* Heerlijk gezinshuis met 3 slaapkamers op de 1e verdieping en een grote zolderkamer
* Voortuin op het zuidwesten met poort naar de achtertuin
* Verzorgde achtertuin op het noordoosten gelegen met vrijstaande stenen schuur welke is voorzien van een nieuw pannendak
* Parkeren middels parkeervergunning op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur (kosten € 61,60 p/j en bezoekerspas kosten € 15,42 p/j)
• Op korte afstand van het centrum van Haarlem en Overveen
• Zeer centraal gelegen ten opzichte van uitvalswegen, openbaar vervoer, scholen en sportverenigingen
• Op fietsafstand van het strand en de duinen
* Oplevering in overleg

Plattegronden
Locatie

Gerelateerde woningen

Te koop
Bennebroek € 895.000 k.k.
Te koop
Heemstede € 950.000 k.k.
  • Open huis: zaterdag 3 december
  • Te koop
    Heemstede € 725.000 k.k.

    Plan een bezichtiging

    "*" geeft vereiste velden aan

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.