2022, een jaar waarin we wederom niet stilgezeten hebben!1 min read

Vandaag blikken we terug op 2022. Een jaar waarin er veel is gebeurd op de woningmarkt. Zowel in positieve als in negatieve zin. Vandaar dat wij terugblikken en de belangrijkste veranderingen uitlichten 👇🏽.

De energielasten zijn toegenomen!

De toegenomen energiekosten is misschien wel het meest besproken onderwerp binnen huishoudens van 2022. Door deze hogere kosten werd het energielabel van een woning van de een op de andere dag hot topic. Het energielabel werd voor veel mensen een belangrijke aankoopfactor en hierdoor werden woningen met een zuinig energielabel aantrekkelijker ten opzichte van woningen met een lager label.

Het verduurzamen van de woning kreeg prioriteit!

Dit komt wederom door de hogere energiekosten en het belang van een goed energielabel. Maar het vinden van een beschikbare aannemer en het verkrijgen van juiste en betaalbare materialen was een grote uitdaging.

De rentestanden fluctueerde!

De woningmarkt is dynamisch en het wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. Een belangrijke factor is de rentestand. Deze rentestanden fluctueerde in 2022 voortdurend. Kopers en verkopers van een woning moeten altijd de wisselende rentestanden in de gaten houden, omdat deze sterk van invloed kunnen zijn op de prijs en het verkoopproces.

Trots!

Toch kunnen we positief terugkijken naar het afgelopen jaar. Het denken in oplossingen door thuis in een dikke trui met een dekentje en de kaarsen aan de warmte te voelen. En bij aan- en verkopen meer flexibiliteit door partijen wordt geboden zoals een langere oplevering. Samen komen we er wel!

Team Michiel van Maanen Makelaardij

Terugblik-woningmarkt-2022

Kennismaking

Beoordeeld met een:

9,3

Reviews

Alle beoordelingen afkomstig
van www.funda.nl